Sahte Dünya Küba Gerçekleri

hanzo.adam hanzo.adam diyor ki;
Bir kesimin sürekli Küba şöyle iyi böyle iyi diyip bazılarının 4-5 günlük turlarda şehri görüp yaşam çok iyi devlet herkese ev veriyor, sağlık bedava dediği ama gerçekte sosyalist bir sistemin nasıl işleyemeyeceği gerçeğini bize gösteren Küba. Soviyetler Birliği'nin yıkılması ile desteksiz kalan bir ülke bugünlerde zor geçinen bir adacık. Zaten Fidel Castro'nun bile Adidas marka giyindiği bir yerde eşitlik aramak komik olurdu.
Kategori: Ciddi
sitene ekle
Etiketler: küba sosyalizm devlet komünizm kapitalizm havana puro
2 06 Temmuz 2018
Yorumlar
Yorum Yaz

En Popüler Yorumlar

  • xiphoid
    xiphoid 06 Temmuz 2018 - 23:45Beyler toplanın, ayıptır söylemesi balayımızda kübaya gittik 3-4 şehir dolaştık hersey aynen videodaki gibi isliyor. herifler o kadar caresiz ki hissettirmeden turist dolandirmanin pek cok yolunu bulmuslar. bana uygualdiklarindan birkac ornek vereyim de gitmeyi dusunen varsa ayik olsun. bir keresinde agzinda iki dis olan hamile bir zenci kadin yanasti elinde 5 yaslarinda bir kizin fotosu var ispanyolca ve vucut diliyle evde ekmek yok sut yok geberiyoruz acliktan fln diyor çıkardım 5 dolar verdim almadi ulan ne kadar gururlu insanlar fln diyoruz eşimle birbirimize markete götürdü bizi bebeme sut al dedi tamam al dedik torbaya 6 paket sut tozu gibi bişey koyduğu gibi isik hiziyla uzadi gittik kasaya 36 dolar odedim amk. muhtemelen market ile anlasmalilar bizden sonra kari kirisiyorlar. sokakta yururken yaniniza kiz gelir gel bak bugun samba festivali var beni takip et der erkek gelir bugun puro festivali var beni takip et der. ben de merak ettim belki bedava puro içeriz fln diye bitane herifi takip ettik baktim ara sokaklara girmeye basladi sikerler dedim uzaklastik. ulkede suc orani cok dusuk turiste bilinçli zarar vermenin cezası 20 yıl hapis fln diyolardı o yuzden gasp vs ihtimali uzerinde durmuyorum ama ara sokakta nasil bir taktik uygulayacaklarini da kestiremedim acikcasi. bigun sokakta bi lavuk ben meshur muzisyenim aksam surda sahne alacagim ben türkleri çok severim gel ön masaya ailemle sizi oturtucam para da almicam senden mekan sokagin karsisinda gel bak istersen fln dedi gittik arkasindan baktim barmen 3 tane kokteyl hazirlamis bizi bekliyo amk aksaray muhabbetleri geldi aklıma girmemle çıkmam bir oldu zaten. araba kiraladik sehirlerarasi geziyoruz baktim 10-12 yaslarinda bir erkek cocuk otostop cekiyor durduk goturelim yolumuzun ustuyse diye calilarin arasindan babasi cikti beraber bindiler arabaya herif ağlıyor amk çok fakiriz vs amk biraz gittik herif dediki cocugun cisi geldi durur musun fln neyse durduk herif de indi arabadan arka kapinin yaninda duruyo cocuk isedi bindiler arabaya bi sure sonra araba saga çekme başladı baktım sağ arka lastik patlamış amk orospuçocuğu patlatmış aşağı indiğinde. herif dedi ki ben tamirciyim herkes beni tanır buralarda şurda bi lastikçi var yaptırayım hemen lastiği tamir ettirmezseniz kiralama şirketi sizden 200 dolar alır, lastiği ben yaptırayım yoksa lastikçi de sizi tokatlar fln dedi bi köyde durduk herif vurdu sırtına lastiği yarım saat sonra lastikle geldi kan ter içinde, yaptırmış lastiği biz hala ulan ne iyi insanlar fln diyoruz neyse herifin ineceği yere geldik bir kagıt uzattı bana lastikte 3 tane delik varmış bir de sibobu değiştirmiş 120 dolar tuttu diyor ben bi delirdim başladım türkçe sövmeye manyak mısın lan sen amk fln diyorum herif diyo ki paramı vermezsen inmem fln seni de paranı da sikerim ha dedim dur lan ben bi polis bulim fln diye gaza bastım tamam tamam 20 dolar ver yeter dedi lavuk biraz da tırstım bilmediğim memleket çıkardım verdim söve söve indi orospuçocukları. diyolar ya kübada herkes çok mutlu millet sokaklarda dans ediyo fln. doğru sokakta çalıp söyleyen dans eden çok var sakın durup da izlemeye kalkmayın müzik bitince biri çıkarıyo şapkayı tek tek dolaşıyo izleyenleri amk. ama doğası okyanusu deniz ürünleri efsane. ben giderim kimseyle muhatap olmam derseniz imkan varsa gidin görün derim [ispiyonla]
    +19
  • hellmarch99
    hellmarch99 06 Temmuz 2018 - 19:31Boşuna tatava yapma kardeş. Komunizm ne kadar berbatsa kapitalizmde o kadar berbattır. Git bir de parası olmadığı ve sütü gelmediği için bebeği açlıktan ölenleri çek. Gerçek sosyal devlet ve toplum ne kapitalisttir ne komunist.

    https://www.youtube.com/watch?v=iD9KAXwZd-s Alın izleyin bilgilenin.
    [ispiyonla]
    +8

Tüm Yorumlar

  • beyn
    beyn 07 Temmuz 2018 - 19:31gominist misiniz lan siz? pis goministler devleti yıkmaya çalışıyor. [ispiyonla]
  • ay1981656784
    ay1981656784 07 Temmuz 2018 - 16:49en iyisi ne aşırı kapitalizm ne aşırı sosyalizm en iyisi kişilerin haklarının hukuk yoluyla korunduğu sosyal devlet [ispiyonla]
    +1
  • partidista
    partidista 07 Temmuz 2018 - 14:00BSG! [ispiyonla]
  • hakkıbulut
    hakkıbulut 07 Temmuz 2018 - 03:20küba, kuzey kore, sovyetler, mao dönemi komünist çin, enver hocanın arnavutluğu, eski doğu almanya vb. bu sosyalist devletlerin ortak özellikleri : tek adamlık, kıtlık, fakirlik, baskıcı sistem vb. bariz belli ki başarıya ulaşmış bir tane sosyalist devlet yok. o zaman sosyalizmde ısrar etmek bilim düşmanlığıdır. bu kadar basit. [ispiyonla]
    +3
  • blgram
    blgram 07 Temmuz 2018 - 02:47Evet sovyetlerde korku yoktu çünkü direk öldürüyorlardı. Türk halklarının neler çektiğini herkes biliyor. Bugün, Tuva gibi cumhuriyetler Rusya'da en güvensiz bölge ilan ediliyor. Nedeni ise buralarda Rus-Slavları pek sevmezler. Hatta gerekirse öldüresiye döverler. Nedeni ise Sovyetlerin kültürlerine, dillerine, insanlarına yaptığı soykırımlardır. [ispiyonla]
  • Nolacağdı
    Nolacağdı 07 Temmuz 2018 - 02:43ne güzel aq herkes devlet memuru kpss derdi yok [ispiyonla]
  • ichtyanthropos
    ichtyanthropos 07 Temmuz 2018 - 02:21"hepsi pis yavudi oyunu" diyen büyük resmi görücü komplocular da damlamış hemen. he ya, hepsi süyonis, hepimizi kandırıyorlar, protokollerde hepsi yazılı değil mi? hatte Darwin de yahudiydi, evrimi de dini yok edip insanları yahudiye köle yapmak için ortaya attı, de mi ? [ispiyonla]
    +1
  • hafizdurruti
    hafizdurruti 07 Temmuz 2018 - 01:33hehehehe bu gece de beni güldürdünüz sevgili ergenler ve ergenliği hiç geçmeyen arkadaşlar. 40 yıldır aynı klişe muhabbetler :D [ispiyonla]
    -3
  • xiphoid
    xiphoid 06 Temmuz 2018 - 23:45Beyler toplanın, ayıptır söylemesi balayımızda kübaya gittik 3-4 şehir dolaştık hersey aynen videodaki gibi isliyor. herifler o kadar caresiz ki hissettirmeden turist dolandirmanin pek cok yolunu bulmuslar. bana uygualdiklarindan birkac ornek vereyim de gitmeyi dusunen varsa ayik olsun. bir keresinde agzinda iki dis olan hamile bir zenci kadin yanasti elinde 5 yaslarinda bir kizin fotosu var ispanyolca ve vucut diliyle evde ekmek yok sut yok geberiyoruz acliktan fln diyor çıkardım 5 dolar verdim almadi ulan ne kadar gururlu insanlar fln diyoruz eşimle birbirimize markete götürdü bizi bebeme sut al dedi tamam al dedik torbaya 6 paket sut tozu gibi bişey koyduğu gibi isik hiziyla uzadi gittik kasaya 36 dolar odedim amk. muhtemelen market ile anlasmalilar bizden sonra kari kirisiyorlar. sokakta yururken yaniniza kiz gelir gel bak bugun samba festivali var beni takip et der erkek gelir bugun puro festivali var beni takip et der. ben de merak ettim belki bedava puro içeriz fln diye bitane herifi takip ettik baktim ara sokaklara girmeye basladi sikerler dedim uzaklastik. ulkede suc orani cok dusuk turiste bilinçli zarar vermenin cezası 20 yıl hapis fln diyolardı o yuzden gasp vs ihtimali uzerinde durmuyorum ama ara sokakta nasil bir taktik uygulayacaklarini da kestiremedim acikcasi. bigun sokakta bi lavuk ben meshur muzisyenim aksam surda sahne alacagim ben türkleri çok severim gel ön masaya ailemle sizi oturtucam para da almicam senden mekan sokagin karsisinda gel bak istersen fln dedi gittik arkasindan baktim barmen 3 tane kokteyl hazirlamis bizi bekliyo amk aksaray muhabbetleri geldi aklıma girmemle çıkmam bir oldu zaten. araba kiraladik sehirlerarasi geziyoruz baktim 10-12 yaslarinda bir erkek cocuk otostop cekiyor durduk goturelim yolumuzun ustuyse diye calilarin arasindan babasi cikti beraber bindiler arabaya herif ağlıyor amk çok fakiriz vs amk biraz gittik herif dediki cocugun cisi geldi durur musun fln neyse durduk herif de indi arabadan arka kapinin yaninda duruyo cocuk isedi bindiler arabaya bi sure sonra araba saga çekme başladı baktım sağ arka lastik patlamış amk orospuçocuğu patlatmış aşağı indiğinde. herif dedi ki ben tamirciyim herkes beni tanır buralarda şurda bi lastikçi var yaptırayım hemen lastiği tamir ettirmezseniz kiralama şirketi sizden 200 dolar alır, lastiği ben yaptırayım yoksa lastikçi de sizi tokatlar fln dedi bi köyde durduk herif vurdu sırtına lastiği yarım saat sonra lastikle geldi kan ter içinde, yaptırmış lastiği biz hala ulan ne iyi insanlar fln diyoruz neyse herifin ineceği yere geldik bir kagıt uzattı bana lastikte 3 tane delik varmış bir de sibobu değiştirmiş 120 dolar tuttu diyor ben bi delirdim başladım türkçe sövmeye manyak mısın lan sen amk fln diyorum herif diyo ki paramı vermezsen inmem fln seni de paranı da sikerim ha dedim dur lan ben bi polis bulim fln diye gaza bastım tamam tamam 20 dolar ver yeter dedi lavuk biraz da tırstım bilmediğim memleket çıkardım verdim söve söve indi orospuçocukları. diyolar ya kübada herkes çok mutlu millet sokaklarda dans ediyo fln. doğru sokakta çalıp söyleyen dans eden çok var sakın durup da izlemeye kalkmayın müzik bitince biri çıkarıyo şapkayı tek tek dolaşıyo izleyenleri amk. ama doğası okyanusu deniz ürünleri efsane. ben giderim kimseyle muhatap olmam derseniz imkan varsa gidin görün derim [ispiyonla]
    +19
  • akıkapasitörü
    akıkapasitörü 06 Temmuz 2018 - 23:30Sovyetlerde doğup, büyüyen akrabaların varsa, komünizmin tekrar beklenen bir kurtarıcı olduğunu bilirdiniz. İş korkusu yok, sağlık korkusu yok, ev, kira korkusu yok, yarını düşünüp patronun kölesi olmayacağını bilmek bile huzur veriyor. Sovyet böyleydi diğerlerini bilmem [ispiyonla]
    -2
© 2004 - 2018 Alkislarlayasiyorum.com Tüm Hakları Coca - Cola'nın formülü ile aynı yerde saklıdır...