Neşe Karaböcek - Beni Bana Ver

Kosecki Kosecki diyor ki;
Az çok yaşını başını almış arkadaşlar bilir ki; Neşe Karaböcek çok değişken ve kafasına eseni yapan bir insandır. 1991 yılında çıkardığı ''Amerikada'' isimli albüm onun yaptığı ilk sıradışı iş değildir aslında. Yeri gelmiş sanat müziği okumuş, yeri gelmiş Orhan Gencebay'ın en büyük rakibi olmuştur.
Uzun yıllar önce 11 sanatçı tarafından yorumlanan ve tutmayan ''Artık Sevmeyeceğim'' adlı şarkıyı latin amerikan tarzında çaldırır ve okur, albüm 5 milyon satar. Bu sayede toplamda 16'ya ulaşacak olan Altın Plak™ ödülünün ilkine sahip olur(Dünyanın en çok altın plak sahibi ikinci sanatçısı).
Zaten 3,5 yaşında Muhsin Ertuğrul tarafından Devlet Tiyatrosu'na seçilen Karaböcek, daha orada kendinden söz ettirmeye başlamıştır. İlk plağını 7 yaşında çıkaran Neşecan'ı, yıllar sonra Zeki Müren mekanında dinlemeye gidecek, Sezen Aksu bile onu idol aldığını itiraf edecektir.
Her ne kadar köpek dişine tek taş taktırmak gibi çılgınlıkları olsa da saygıyı sonuna kadar hak etmektedir.


Ha Neşe Karaböcek'in bu tip şarkıları(şu an çalanlar) yorumlaması absürd müdür? bünyede ne gibi hisler uyandırır? neşeyle kaya ne der? orasını ben bilemem. Bugün de zaten bunu tartışmak için toplandık. Çok değerli konuklarımız var. Hepsini birazdan çağırcam, ama öncelikle; hanımlar beyler Hakkı Devrimm!
Kategori: Nostaljik
sitene ekle
Etiketler: akşam90lar take my breath away beni bana ver neşe karaböcek amerikada
9 13 Aralık 2009
Yorumlar
Yorum Yaz

En Popüler Yorumlar

  • cengizyilar
    cengizyilar 13 Aralık 2009 - 22:07ghost değil de top gun olmasın o
    +12
  • sinankose84
    sinankose84 13 Aralık 2009 - 23:19bi de ilk yorumu yapan filmin adını yanlış yazmakla kalmamış oyuncuları da karıştırmış. patrick stein değil de penelope cruz olmasın o.
    +7

Tüm Yorumlar

  • mr.karakedi
    mr.karakedi 10 Ekim 2012 - 21:53yil 91 ya da 92, 8-9 yaslarinda bu albumu kasetcalarakoyup hayallere daliyordum o gune kadar bi bok yasamisim gibi, ozledim be!
    +1
    • sadrettin
      sadrettin 04 Ağustos 2011 - 10:16Neşe Karaböcek abla, Kelly McGillis olursa; doğru orantıdan Tom Cruise de Seyfi Doğanay'dır.
      +1
      • SezenCumhurÖnal
        SezenCumhurÖnal 15 Aralık 2009 - 01:52ama neşe apla sen napmışın?dünyanın en güzel müziğine en sikko sözlerini yazmışın..benim toyluk zamanımda izlediğim beni hayallere gark eden efsanevi filmin müziğine bu yapılır mı?bana bu yapılır mı a neşe apla?
        +1
        • cengizyilar
          cengizyilar 14 Aralık 2009 - 16:52oha ikinci şarkının you're my heart you're my soul olduğunu, alttaki yorumla farkettim. cover'lamak böyle olur, helal olsun!
          +3
          • Kosecki
            Kosecki 14 Aralık 2009 - 14:24you're my heart you're my soul güme gitmiş arada. admin niye sildin lan başlıktan onu.
            +1
            • mesdil
              mesdil 14 Aralık 2009 - 09:26 ya şimdi bişey yazacam ama eksi vermek yok " ghost mu ne ghostu ghost ne arar pazarda"
              +3
              • falcogotz
                falcogotz 14 Aralık 2009 - 04:10Beni benden alırsan seni sana bırakmam - ibrahim tatlıseks
                +4
                • sinankose84
                  sinankose84 13 Aralık 2009 - 23:19bi de ilk yorumu yapan filmin adını yanlış yazmakla kalmamış oyuncuları da karıştırmış. patrick stein değil de penelope cruz olmasın o.
                  +7
                  • sinankose84
                    sinankose84 13 Aralık 2009 - 23:17bodyguard filminde whitney houston'ın bir kız kardeşi vardı. kız kardeşi houston'ı acayip kıskanırdı, ben değil de o şarkıcı oldu diye. filmi izleyince aklıma hep neşe ile gülden'in hikayesi gelir. sanki filmin senaryosu ikisinin hayatından çalınmış gibi. bir de asena ile ablasının da hikayesi vardır. baldız filmi filan. bak şimdi aklıma geldi, reklamcının biri karısı ile karısının kız kardeşini alıp orgy yapıyormuş da kadınlardan biri şikayetçi olunca yaptıkları ortaya çıkmış. kardeşim ben evleneyim hatunu alıp götüreceğim, baldız ile yüz göz olmayacağım. bu kadının en büyük talihsizliği kocasını kardeşine kaptırmak olmuştur. zaten ondan sonra "ben olmalıydım" şarkısını yaptı.
                    • _ultraslan_
                      _ultraslan_ 13 Aralık 2009 - 22:31Blendax mavi kutulu kepeğe karşı etkili şampuan.
                      +2
                      © 2004 - 2019 Alkislarlayasiyorum.com Tüm Hakları Coca - Cola'nın formülü ile aynı yerde saklıdır...