Aylin Livaneli - Bana Müsade

gizliforvet gizliforvet diyor ki;
temel fonksiyonu zülfü livaneli 'nin kerimeleri olması olan, yaban ellerde tahsil görmüş, lorke'yi ingilizce söyleme yeteneğine sahip olması nedeniyle dünya üzerinde tek olma unvanını elinde bulunduran hanım kızımızın onlarca kötü şarkısı(bir kaç adet idare eder şarkı çıkar yine de) ve onlardan da kötü ingiltere'den ithal dansları vardı. herhalde yurtdışında tahsilin de etkisiyle sözlerine ve müziğe abartılı biçimde lokal ögeleri katmaya çalışarak yapmaya çalıştığı müziğin türü, niteliği, kimi zaman da sözleri tam olarak anlaşılamakla beraber kanımca uk garage müziğine öncülük etmeye kalkıştığı bana müsade adlı nadide bir eseri de bulunmaktadır. "bana müsade sana rast gelsin, senin de hatırın kalmasın" nakaratıyla vurucu etki yaratmakta kimi bünyelerde başarılı, kimi bünyelerde de başarısız olan sosyal demokrat dansçı ve şantöz aylin kızımız, kısa süre içinde geldiği gibi döndü. babası kaldı yadigar. ayrıca belirtmekte fayda vardır ki, bana müsade'nin içinde horoz sesi bile efekt olarak kullanılmıştır. öylesi ileri bir şarkıdır.
açıklama için ekşi sözlük'ten turcopolis'e teşekkürü bir borç bilirim.
Kategori: Müzik
sitene ekle
Etiketler: aylin livaneli bana müsade biz eskiden eskiden 9090lar
14 09 Ekim 2011
Yorumlar
Yorum Yaz

En Popüler Yorumlar

  • kelimebulamadim
    kelimebulamadim 09 Ekim 2011 - 11:56malesef ben okudum açıklamayı ama tavsiyem siz okumayın.
    +10
  • batlamyus32
    batlamyus32 09 Ekim 2011 - 02:15$aka maka eskiden testiden çok su içmi$ligim var,toprak kokar su,tavsiye ederim.
    +9

Tüm Yorumlar

  • firarci900
    firarci900 01 Ağustos 2012 - 00:18bunu yazmak için mi ekşi sözlük yazarından yardım alınmış
    +1
    • iekici
      iekici 11 Ekim 2011 - 11:42şarkıydı kötüydü zülfüydü falandı filandı ama 90 lı yılların başında en güzel bacaklara sahipti aylin ablamız. bi kısmı şurdan görülebilir http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/29315/popon
      https://img01.alkislarlayasiyorum.com/images/all_content_thumbnail/29315_20100415223808.jpg
      Popon Show TV'de 1992 yılında çok kısa bir süre yayınlanan efsanevi liste program...
      +1
      • helezort
        helezort 10 Ekim 2011 - 17:47video ile ses senkron değil. haa "sen bulaydın da iyisini koyaydın!" diyen varsa da; vardır. olabilir.
        +3
        • marcorak
          marcorak 10 Ekim 2011 - 13:21yapılan açıklama bize birşey demeyi bırakmamış.
          +4
          • yegenek
            yegenek 10 Ekim 2011 - 12:49Tolga Savacı'yla evlenmişti bu, bi de Aşkın Nur Yengi ile aynı zamanda piyasaya çıkmıştı galiba, bizim arabada ikisininde ilk kasedi bulunurdu ordan biliyorum uzun yollarda bol bol işkence çekmiştim bunlardan.
            • whyhionewhy
              whyhionewhy 09 Ekim 2011 - 19:40videoya açıklama yapan arkadaşın müzik bilgisi günümüz pop şarkılarını dinlemeyecek kadar engin ve seçkin! olmalı..
              • kemalkılıcdaroglu
                kemalkılıcdaroglu 09 Ekim 2011 - 14:44Alkışım açıklamaya, şarkıya değil. Şimdilerde İda film müzik diye bir şirket kurmuş, abi akrdeş babanın müzik, fim ve kitaplarıyla geçiniyorlar. Bir ara face book'dan arkadaş olmuştum. Bayağı yaşlanmış, özellikle göz altı kırış kırıştı.
                +4
                • wertos
                  wertos 09 Ekim 2011 - 13:33ay dede .... ne ne ne anlamadım,
                  İşte şarkı gelip ilham gelmeyince böyle oluyo, alkışlıyorum ablayı
                  +1
                  • kelimebulamadim
                    kelimebulamadim 09 Ekim 2011 - 11:56malesef ben okudum açıklamayı ama tavsiyem siz okumayın.
                    +10
                    • AİR JORDAN
                      AİR JORDAN 09 Ekim 2011 - 03:26Bu uzun Açıklamayı okumayan tek ben değilim değil mi ?
                      +5
                      © 2004 - 2019 Alkislarlayasiyorum.com Tüm Hakları Coca - Cola'nın formülü ile aynı yerde saklıdır...